Vi vill hjälpa er att komma vidare i era relationer. Familjerådgivningen ger samtalsstöd för samlevnadsproblem och kriser i par- och familjerelationer men även för relationsproblem mellan vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn.
Familjerådgivning Lidingö-Kundval
Lidingö stad erbjuder familjerådgivning genom kundval. Byrån för familjerådgivning och parterapi är en av de godkända utförarna.
Egenavgiften är 465 kr och betalas direkt vid samtalstillfället. Du erbjuds högst sex samtal. Uteblivna besök och återbud lämnade senare än 24 timmar innan besök, debiteras med egenavgiften.
Om ni bor i Lidingö stad så är det bara att kontakta någon av oss så bokar vi tid.
Var finns vi?
På plats eller digitalt
Vi har tre mottagningar och ni kan boka tid för ett samtal på någon av våra mottagningar eller ett videosamtal.
Mottagningen Byrån City
Kungstensgatan 28 B.
100 meter från T-bana Rådmansgatan och 700 meter från pendeltåg Odenplan,
Mottagningen Byrån Vasastan
Kungstensgatan 59,
500 meter från Odenplan med T-bana och pendeltåg.
Mottagningen Byrån Sabbatsberg
Dalagatan 9A
500 meter från Odenplan med T-Bana och pendeltåg.
Vanliga frågor
Hur bokar vi tid?
Ni behöver inte ansöka om att få familjerådgivning. Alla som bor i Ekerö kommun och som har behov av hjälp kan boka ett möte direkt med någon av våra tre familjerådgivare/psykoterapeuter. Det är bara att ringa eller skicka ett mejl till någon av oss. Det går också bra att boka på nätet.
Vad är familjerådgivning?
Hos familjerådgivningen står er relation och samspelet i fokus. Ni kan få hjälp med att sätta ord på känslor, upplevelser, behov, uttrycka önskemål om förändring och att lyssna på varandra på ett kanske nytt sätt.
Samtalen kan sedan se olika ut beroende på hur er situation ser ut och vilka önskemål ni har. Det kan till exempel handla om: parrealtionen, föräldrarollen, familjerelationer, kommunikation, konfliktlösning, eller separation.
Även vuxna syskon eller föräldrar med vuxna barn som behöver stöd i sina relationer kan vända sig till familjerådgivningen. Oftast är det alltså de vuxna i familjen som kommer till samtalen men vi försöker ändå alltid att ha ett barnperspektiv.
Trygghet och sekretess
När ni vänder er till familjerådgivning kan ni känna er helt trygga att det som framkommer under samtalen inte förs vidare. Vi har en stark sekretess och för inga journaler – allt som sägs stannar mellan oss.